Trening for eldre

Trening for eldre

Treningsprogram for eldre!


Tren styrke

Du bør trene styrke to eller tre dager i uken. Ifølge anbefalinger fra the American College of Sports Medicine og the American Heart Association, er styrketrening den viktigste treningsformen for eldre.

e bra alternativ er å trene styrkeøvelser med vekter, apparat eller eventuelt bånd.

 

Bevegelighetstrening

For å opprettholde fleksibiliteten som behøves for jevnlig fysisk aktivitet, og i hverdagen, bør eldre gjøre øvelser som vedlikeholder eller øker fleksibiliteten minst to dager i uken. Hver økt bør være på minst ti minutter.

Det lønner seg å varme opp før du tøyer ut. Det kan derfor være naturlig å legge denne treningen til etter styrke- eller kondisjonstrening. Bruk da minst 10 minutter på uttøyning på alle de store muskelgruppene. Hold i 10-30 sekunder for statisk strekk, og repeter hver øvelse 3-4 ganger.

Øk hverdagsaktivitetene

Gjør det du kan for å øke hverdagsaktivitetene. Hvis du kan, så gå til butikken, frisøren, tannlegen, familie eller venner fremfor å kjøre. Dersom det er så langt at du må kjøre når du skal noen plass, så parker et stykke unna, slik at du må gå litt mer enn du pleier.

Dersom du liker å svømme, kan du svømme en halvtime en til to ganger i uken. Et annet alternativ kan være å gå på dans eller å være med i en trimgruppe på et helsestudio.

 

Dersom du følger disse rådene, vil du ved å bruke i underkant av en time om dagen, få et godt treningsutbytte og en lettere hverdag.


Vi på Spenst Skjebergsenteret har gode løsninger på medlemskap for dere, og egne timer!<< Tilbake
Spenst Skjebergsenteret
Rådhusveien 23
1739 Borgenhaugen
Tlf. 69 87 88 88
E-post skjebergsenteret@spenst.no

Levert av Spectra AS - Powered by Webon Personvern